פרופ' אלן אפטר

מנהל מרכז פיינברג לחקר הילד וראש המחלקה לרפואה פסיכולוגית, מרכז שניידר לרפואת ילדים

יליד דרום אפריקה, סיים את לימודי הרפואה באוניברסיטת Witwatersrand גוהנסבורג, דרום אפריקה. עלה ארצה בשנת 1969. סיים את לימודיו בפסיכיאטריה כללית באוניברסיטת ת"א וביה"ח גהה. המשיך והתמקצע בלימודי פסיכיאטריה של הילד בביה"ח לילדים הבינלאומי בוושינגטון ובפסיכיאטריה ביולוגית במכללה לרפואה אינשטיין, ניו-יורק. לאחר ביצוע לימודים אלו מונה למנהל מחלקת פסיכיאטריה נוער בביה"ח גהה.

בין מינוייו האקדמיים, יו"ר המחלקה הפסיכיאטרית, ביה"ס לרפואה ע"ש שקלר, אוניברסיטת ת"א, פרופסור מרצה בפסיכיאטריה, ביה"ס לרפואה ע"ש שקלר, אוניברסיטת ת"א, פרופסור לפסיכיאטריה, מוסד קרולינסקה, סטוקלהום ופרופסור אורח במחלקות לפסיכיאטריה, באוניברסיטה לרפואה יל (Yale), אוניברסיטת פיטסבורג ואוניברסיטת קולומביה.

זכה בפרסי פרינגטון (Farrington), מטעם אוניברסיטת טורונטו, פרס בריקל (Brickel) מטעם אוניברסיטת קולומביה, ניו-יורק, פרס לחוקרים מוערכים מאת הארגון האמריקאי למחקר באובדנות ופרס למרכז המצוינות למניעת התאבדות, ארגון הבריאות העולמי.

מכהן בועד המנהל של המגזינים, Israel Journal of Psychiatry & Allied Sciences, Journal of Neural Transmission, Archives of Suicide Research (Associate Editor), European Journal of Child and Adolescent Psychiatry.

חבר בועדות לשיבוץ ילדים בחוק, המחלקה לרוחה חברתית, הועדה בין מחלקתית ממשלתית למניעת אובדנות בנערים/ות, ועדת משרד הבריאות במתן רישיונות נשק לחולים שכלית, הועדה למניעת אובדנות, משרד הביטחון, יועץ רשמי של ה- IDF בנושא מניעת אבדנות ומייעץ במועצה למחקר ומניעת אובדנות במרכז הבינלאומי בשוודיה.

פרסם כשישה ספרים וכ- 250 מאמרים.